Gallerinatten

Gallerinatten är tradition och ska förbli så. Borde det inte finnas liknande evemenang i staden - och i allafall lite oftare? Det är så mysigt med allt folk som strosar omkring i ens kvarter, där tända marshaller får bli vägvisare till de små pärlorna. Skulle man inte kunna ha mer kvartersfester? Man skulle bara kunna öppna sina gårdar för allmänheten någongång, som de gör med de engelska trädgårdarna i London en gång om året. Eller varför inte ha en amatörgallerinatt? De boende i husen kan ställa ut sina hemmagjorda alster på gården, så kan man gå omkring, mingla, inspireras och få ta del av människors uttryck. En fin tanke tycker jag.

Naz & gallerinatten

I lördags var jag äntligen hemma hos Naz! Det var alldeles för längesedan. Det blev en myskväll då vi lagade god soppa tillsammans och tittade på 80-tals film på deras jättestora tv (som jag blev väldigt fascinerad över) innan det blev dags att avnjuta årets gallerinatt på stans mysiga små gallerier och Konsthallen. Utställningen på Konsthallen av brasilianskan Rivane Neuenschwander rekommenderas verkligen! Den pågår till 14:e november, se den!

Titta, så fint!

Åh, detta är så spännande! Min första surdegsgrund! Imorse så matade jag den (man matar dem, hur underbart är inte det!?) med mjöl och vatten, och när jag kom hem ikväll hade det jäst så mycket så att det hade runnit över!
Jag tror alltså jag har lyckats  - i allafall hittills. Imorgon ska den vara redo för bakning, så kvällsläsningen blir brödrecept.. Hm, kanske ett valnöt- & fikonbröd? Åh, vad detta är kul & jag hoppas verkligen det blir bra nu!

Höstsol & fika

Fredagen bjöd på en jättemysig förmiddagsfika med Emma innan jobbet. Hon skulle plugga och jag hade förmånen att inte ha något plugg, så jag kunde få sitta och läsa och njuta av en kokboks underbara recept & bilder utan dåligt samvete. Mamma var så snäll och bjöd mig på lunch, det var en underbar grönärtsrisotto med persiljerot och getost på Slottsträdgårdens café - underbart gott!

Underbara morgon

Underbar sol under en morgonpromenad i Kungsparken.

Vän


Nybakat ska ätas tillsammans!

I måndags så bakades det kumminbröd igen, något som jag fick dela med mig av till Julia som kom lagom till kvällsfikan.

Söndag, söndag, söndag

Åh, underbara söndag! Finfika med Emma och sedan visit hos underbara morfar som kan skatta sig lycklig över att ha egna äppelträd!

.


Födelsedagsknytis

Lördagen bjöd på ett mycket mysigt födelsedagsknytis hos Ella. Jag bakade kumminbröd, som var bara en i mängden av allt fint som alla hade tagit med sig!

LTH & pluggfika


Torsdagen bjöd på både lite äventyr ute på LTH och fika inne i stan. Alla intryck på arkitektlinjen och av allt folk man hade sett gjorde dock att pluggandet inte riktigt orkades med... Men ibland ska man ju faktiskt bara njuta av dagen också!

...Eller finns svaren runt hörnet?


En perfekt dag!

Igår var det inte ens en snudd på perfekt dag, det var en perfekt dag! Att jag var ledig och att det var matlagningsprogrammet Meny på P1 lagom till frukostdags utgjorde en väldigt bra start på dagen!
Eftermiddagens program bestod av en väldigt mysig pluggfika med Emma - där det faktiskt pluggades en hel del. Och det kändes faktiskt bra att plugga igen. På vägen hem gick jag förbi det helt underbara franska bageriet La Boulangerie och köpte ett bröd, innan jag begav mig hemåt för att laga pumpapaj, något som jag blev inspirerad till att göra av allt pumpasnack i Meny.
Mycket spännande och gott blev det!

Skördefest & Amandafika

Tänk, nu är hösten här! I söndags var det därmed dags för Skördefest i Slottsträdgården som jag hade nöjet att besöka med min fina vän Emma. Det bjöds på levande jazzmusik & försäljning av egenproducerade rödbetor, morötter och annat. Så himla fint! Vädret var även det väldigt fint, det var ju nästan så att det kändes som sommar.
Höst innebär ju också förändringar, förnyelser och är verkligen möjligheternas säsong! Tiden då drömmar kanske byter form till verklighet. Någon som verkligen står inför nya möten och upplevelser är Amanda som tillsammans med hennes pojkvän imorgon kommer ha anlänt till Tanzania. Där ska de vara hela året ut och arbeta genom en folkhögskola. Så det blev en avskedsfika i strålande väder, då vi även fick se förberedelser inför ett bröllop.

Ibland säger det bara klick

Kvällen bjöd på en mycket trevlig kvällspromenad med min vän Julia. Det känns som det var väldigt längesedan jag var ute och gick på kvällen, det är trots allt väldigt mysigt att se vad det är för folk som rör sig i ens kvarter en fredagkväll.
När jag kom hem så - av en slump - såg jag ett mycket intressant program där Elvis Costello är värd och bjuder in olika musiker som gäster. Kvällens gäst var inte mindre än självaste Mr Bruce Springsteen. De hade sådant intressant samtal om hans musik, hans hemstad och hans tankar om sina låtar. Att de ofta handlar om identitet och vem man vill vara, hur man ska leva m.m. Saker som de flesta säkerligen kan känna igen sig i. Kanske även därför han är så omtyckt..
Men det är trots allt någonting med hans kraft i hans röst och musik som får en att smälta direkt. Det är bara så bra! Jag önskar att jag hade förmågan att kunna skriva musik som honom. Det är nästan så att man blir sugen på att ta upp gitarren igen..

RSS 2.0