Titta, så fint!
Åh, detta är så spännande! Min första surdegsgrund! Imorse så matade jag den (man matar dem, hur underbart är inte det!?) med mjöl och vatten, och när jag kom hem ikväll hade det jäst så mycket så att det hade runnit över!
Jag tror alltså jag har lyckats - i allafall hittills. Imorgon ska den vara redo för bakning, så kvällsläsningen blir brödrecept.. Hm, kanske ett valnöt- & fikonbröd? Åh, vad detta är kul & jag hoppas verkligen det blir bra nu!
Kommentarer
Postat av: Anna
Fantastiskt! Nu blir jag avundsjuk. Men jag ska ta tag i det. Snart.
Var förvarar du surdegen någon stans? Jag har läst att man gärna ska ha den på ett varmt ställe... Men om man inte har ett pannrum, vad gör man då?
Postat av: Anja
Man har den ovanför kylskåpet! Martin har sin i skåpet ovanför, men vi har inget skåp så den får stå bredvid havregrynspåsen på kylskåpet!
Och ja, Anna, du får börja! Så kan vi ha surdegsprövning & en fin surdegsbricka med olika sorter istället för en fin ostbricka:)
Postat av: Anna
Jag har ett skåp! Perfekt ju! :D Yes, yes, jag ska köra! Nu har jag extra mycket motivation, så nu känner jag mig verkligen peppad! Efter internationella relationer-provet slår jag till!!
Trackback