Självinsikt är början på slutet

Min kära moder sade med ängslan i rösten vid frukostbordet imorse, att hon trodde att Zlatan hade börjat få självinsikt. Detta påstod hon skulle vara en av anledningarna till att Sverige såg sig besegrade mot Holland i EM-kvalet i fotboll, som utspelade sig dagen innan. Kan detta möjligtvis vara svaret? Är självinsikt möjligen något som allt mer kan krypa in under ens hud för att sakta men säkert bryta ner ens tro på sin förmåga? Zlatan har ofta setts som en kaxig malmöpåg och kanske är det just frånvaron av självinsikt som under vissa intervjuer med honom har lyst igenom. Att det är en självklarhet att det är han som är bäst, att det är en självklarhet att det är hans lag som kommer vinna.

Men det är kanske det som behövs ibland? Man kanske ska låta sin självinsikt falla oftare.  För egentligen, hur kul är det att gå runt och ha stor självinsikt – när det ofta handlar om att bli medveten om sina begränsningar? Vad säger att det är ens egen uppfattning som stämmer bättre in än någon annans? Vem har egentligen rätt i en realitet som är subjektiv? Man kanske helt enkelt snarare ska skapa sig en insikt om vilken verklighet som man vill ska bli sin, vilken verklighet det är man vill leva i. Om det såväl handlar om att man ska vinna en fotbollsmatch eller att skriva en hitlåt.  Zlatan spelade utan självinsikt tidigare och har genom åren skapat mål som man trodde var omöjliga. För om man inte ser sina begränsningar, hur ska de då kunna stoppa en?


Kommentarer
Postat av: Matilda

Du är så smart! Älskar tankesättet! Kommer att sväva runt och tänka så här så länge jag kan, det kommer att bli bra. tack

2010-10-13 @ 23:33:40
URL: http://tildataddeck.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0